Nieuwsbrief #16 - oktober 2012
 
 
Er wordt heel wat afgekeet...
Op donderdag 25 oktober stond de toolboxmeeting in de keet van BAM Woningbouw op project Cortinghborg in Groningen in het teken van Liquid Rubber. In dit project zullen onze coatings gebruikt worden bij het afdichten van kozijnen en elementen en als gekleurde finish voor het esthetish eindbeeld (zie impressie onder).
 
Tijdens de bijeenkomst voor medewerkers van de bouwplaats werd uitgelegd wat Liquid Rubber is, wat de producteigenschappen zijn, de vele toepassingsmogelijkheden, hoe te reiningen en nog veel meer. Diverse detail-modellen werden getoond om de verwerking te illustreren en dat leverde een hoop reactie op.
 
De aanwezigen reageerden enthousiast, stelden veel en goede vragen en kregen aan de hand van de modellen een goed idee van de toepassingsmogelijkheden. Het was echt een interactieve meeting en de tijd vloog om.
 
De bouwhelm en de werkschoenen zijn weer schoongepoetst en liggen klaar voor de volgende presentatie. Wilt u ons product ook bij uw mensen onder de aandacht brengen tijdens het werkoverleg? Wij komen graag naar u toe om uitleg te geven. U kunt ons altijd bellen of mailen voor het maken van een afspraak.
 
Foto's: Liquid Rubber Europe
 
 
Uitgelicht: Bedal Bouwchemie uit Genemuiden 
In onze rubriek Uitgelicht praten wij met een van onze distributeurs om
u vanuit hun discipline op de hoogte te brengen van hun ervaringen met Liquid Rubber®.
Dit keer spraken wij met Bedal Bouwchemie uit Genemuiden. Aan het woord is Arwin Beens, directeur. 
 
Wie of wat is Bedal?
"Bedal bouwchemie is een jong en dynamische bedrijf dat gevestigd is in Genemuiden.
Wij zijn producent en leverancier van bouwchemische producten, ook geven wij geheel vrijblijvend advies op het gebied van verlijmingen, lekkages in kelders, scheurherstel en verankering van metselwerk, etc. Door onze jarenlange ervaring in de bouw geven wij een betrouwbaar en deskundig advies.
Wij werken voor en leveren aan oa: Bouw- en aannemingsbedrijven, tegelzetbedrijven, voegbedrijven grond, weg en waterbouw, installatietechniek, etc."
 
Op welke manier zijn wij in contact gekomen met Liquid Rubber?
"Via een zakenrelatie zijn we met elkaar in contact gekomen en na een nadere kennismaking werd gevraagd of we distribiteur wilden worden in het noorden van Nederland. We hebben toen op onze beurt aan 3 verwerkers gevraagd of zij Liquid Rubber wilden gaan verwerken. Na uitleg en training in het verwerken van het product waren zowel wij als de verwerkers enorm enthousiast en zijn we de uitdaging aangegaan."
 
Wat heeft jullie overtuigd van dit product?
"We zijn erg enthousiast over de vele toepassingen. Liquid Rubber is op bijna alle ondergronden aan te brengen, leverbaar in elke RAL-kleur èn milieuvriendelijk. We hebben in het verleden veel epoxycoating geleverd, maar de voordelen van Liquid Rubber zijn vele malen groter, met name de verwerkingsnelheid. Daarbij heeft het ook nog een zeer lange levensduur."
 
Wat maakt LR in jullie ogen zo vernieuwend?
"Liquid Rubber is verspuitbaar, dus erg uniek. Het is in meerdere lagen op één dag aan te brengen wat met name erg belangrijk is bij galerijen en trappenhuizen. Een belangrijk punt is dat Liquid Rubber koud verwerkt wordt. Bij projecten waar brandgevaar aanwezig is, lopen we met Liquid Rubber dus geen risico. Het product is milieuvriendelijk, wat in deze tijd zeer belangrijk is."
 
Wat zijn de kansen die jullie in de markt zien liggen?
"Wij zien zeer veel kansen liggen in de 'specials' zoals de kelderbouw en het behandelen van balkons en galerijen. Maar ook bij het plaatsen van zonnepanelen op platte daken, iets waar we een aandeel in hebben, raden wij Liquid Rubber aan zodat er na het plaatsen van de zonnepanelen geen onderhoud gedaan hoeft te worden aan de dakbedekking. Ook op hellende pannendaken waar de panelen worden geplaatst op het dakbeschot bieden wij Liquid Rubber aan. De panelen liggen dan gelijk met de pannen en Liquid Rubber zorgt er voor dat het water dat eventueel op het dakbeschot komt, afgevoerd wordt naar de goot. Ook zijn we op dit  moment proeven aan het doen op materialen voor defensie."
 
Hoe zijn de reacties vanuit de markt?
"Medio oktober hebben we op de Bouwrelatie Dagen gestaan in Hardenberg, samen met één van de verwerkers. We hebben zeer veel positieve reacties gehad tijdens de beursdagen. Naar aanleiding daarvan zijn diverse offertes uitgebracht door ons en hebben we inmiddels de eerste opdrachten gekregen!" 
 
Wat zou je verder nog willen zeggen?
"Het contact en de samenwerking tussen het team van Liquid Rubber en Bedal bouwchemie is prettig en heeft korte lijnen. Dat maakt het makkelijk communiceren. Wij zien een hele markt open liggen en hebben hoge verwachtingen van het product, mede door de duurzaamheid. Al met al hebben wij er zin in!"
 
 
 
Meiden met groene vingers
Creatieve mensen zijn zeer enthousiast over Liquid Rubber. Waar in de bouw vooral de beschermende eigenschappen en kwaliteit van de producten gewaardeerd worden, zijn het met name de esthetische aspecten en de unieke producteigenschappen die ontwerpers, designers en architecten blij maken. 
 
Vanwege de elasticiteit kan elke vorm van object gecoat worden, zonder naden. En omdat Liquid Rubber zowel in kleur als in textuur geleverd kan worden, biedt dit eindeloos veel mogelijkheden.
 
The Garden Girls hebben dit ook ontdekt. The Garden Girls is een enthousiaste en bekwame groep dames die zich richten op tuinontwerp en -realisatie, gebaseerd op uw persoonlijke behoefte. Opgezet voor mensen die niet dagelijks willen tuinieren, maar gewoon lekker willen genieten van een prachtige buitenkamer. Bedoeld voor mensen die van loungen, buiten koken, behaaglijkheid en/of van leuke (tuin)gadgets houden. Voor mensen die het plezier dat een tuin kan brengen belangrijker vinden dan enkel een prachtig groen plaatje.
 
The Garden Girls passen Liquid Rubber toe in hun ontwerpen, niet alleen als bescherming van een dak of buitenwand, maar ook als decoratieve afwerking. Op de beurs Eigen Huis Verbouwen en Inrichting die deze maand plaatsvond in Ahoy, Rotterdam hebben zij een deel van hun standwand gecoat met Liquid Rubber en toonden zij het publiek diverse stalen in verschillende kleuren.
 
Deze dames begrijpen en het al en willen het u graag laten weten: adequate bescherming en esthetiek hoeven niet los van elkaar te staan. Kijk voor meer creatieve tuinideëen en de mogelijkheden van Liquid Rubber daarin op www.thegardengirls.nl.
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber®. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele mogelijkheden die er zijn voor toepassing. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Project                            : Bovengrondse vijver, Waasmunster (België)
Verwerker                       : VCL, Lokeren (België)  
 
Beschrijving:
Liquid Rubber verwerker VCL-Lokeren heeft een lekke bovengrondse vijver weer waterdicht gemaakt.
 
Allereerst is de vijver schoon gemaakt en zijn alle losse delen van de oude coating verwijderd. De schoongemaakte ondergrond is vervolgens ingesmeerd met Liquid Rubber HB S-200, verstevigd met geotextiel. Daaroverheen is een afdekkende en waterwerende laag van de 2-compontenten Liquid Rubber SealRoof B-200 gespoten.
 
Het resulaat is een waterdichte, milieuvriendelijke vijver. Een veilige omgeving voor waterplanten en vissen!
 
Foto's: VCL-Lokeren. Producten via AXO Industries, hoofddistributeur Liquid Rubber in België
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Project                            : Dak woonhuis, Sint Niklaas (België)
Verwerker                       : VCL, Lokeren (België)  
 
Beschrijving:
En weer een project van VCL. België blijkt braakliggend terrein voor Liquid Rubber en wij zijn blij met de activiteit daar!
 
Dit keer betreft het een dakrenovatie met Liquid Rubber van in totaal 445 m2. 
 
Allereerst is het dak goed gereinigd, waarna de doorvoeren, dakranden en naden met de Liquid Rubber HB S-200 icm geotextiel zijn hersteld. Vervolgens is het dak volledig geprimerd met de 1-component  SealRoof B-200. Na droging is het dak afgewerkt met de 2-componenten SealRoof B-200.
 
Een prachtig eindresultaat! 
 
Foto's: VCL-Lokeren. Producten via AXO Industries, hoofddistributeur Liquid Rubber in België
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Project                            : Dak varkensstal, Beerzeveld (NL)
Verwerker                       : BERC, Hasselt (NL)
 
Beschrijving:
BERC uit Hasselt is een relatief nieuwe verwerker van Liquid Rubber en heeft ook al snel een project gerealiseerd. Het betreft het dak van een varkensstal. Het dak is van beton, zo'n 140 m2 en erop staan 12 voedersilo's. Best bewerkelijk dus...
 
Als voorbereiding is het dak uiteraard schoongemaakt en zijn alle kimnaden rondom, alle doorvoeren én alle poten van de silo's ingesmeerd met Liquid Rubber HB S-200, verstevigd met geotextiel.
 
Daarna is het hele dak afgespoten met Liquid Rubber CreteSafe B-250.
 
Het dak is weer prima beschermd, de varkens staan droog en BERC is een hele ervaring rijker! Wij wensen hen nog veel projecten toe.
 
Foto's: BERC.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Project                            : afdichten lichtdoorvoer
Verwerker                       : Green Industrial Coatings, Utrecht (NL)
 
Beschrijving:
De lichtdoorvoer aan de bovenzijde van een kelder veroorzaakte lekkage. Nou zijn kelders vaak een probleemgebied ten aanzien van vocht, dus op extra wateroverlast zit je natuurlijk niet te wachten.
 
In eerste instantie werd de oplossing van de lekkage gezocht in het vervangen van kitrand, maar dit bleek het probleem niet weg te nemen. Het zat dus breder.
 
Verwerker Green Industrial Coatings bedacht dat de rondom liggende tegelnaden wel eens de oorzaak zouden kunnen zijn en besloot deze op te vullen met Liquid Rubber. Gekozen werd voor de B-400 in kitpatroon. Hiermee konden de naden heel precies worden gevuld.
 
Nadat het product volledig was uitgehard, bleek de lekkage opgelost. Goed nagedacht!
 
Foto's: Green Industrial Coatings
 
 
Greenworks Academy
Het is bijna zover:  op woensdag 7 november opent Raab Karcher in Breda de nieuwe Greenworks Academy. Een initiatief waarmee zij mensen bewust willen maken van duurzaam bouwen.
 
Diverse leveranciers, uitgekozen door Raab Karcher vanwege hun toegevoegde waarde aan dit concept, kunnen hier hun producten tonen aan klanten. In een schaalmodel van een woonhuis worden diverse details uitgelicht en worden de gebruikte materialen en producten getoond.
 
En in een speciale praktijkruimte kunnen bezoekers ook zelf ervaren hoe de producten verwerkt kunnen worden.
 
Een educatief centrum dus voor Informeren, Demonstreren en Practiseren.
 
In onze volgende nieuwsbrief zullen wij u uitgebreid verslag doen van de opening.
 
 
Alle  begin is moeilijk...
We schreven het al: BERC is een nieuwe verwerker van Liquid Rubber. En tja, dan blijkt dat het omgaan met de pomp en het materiaal toch echt een hele kunst is en enige oefening vergt...Dat ontdekte ook verwerker Karst Beens.
 
Tip Karst: met babyolie is het zo verdwenen en je krijgt er ook nog een mooi huidje van :-).
 
 
 
 
 
Komende evenementen/activiteiten
 
Liquid Rubber komt u op de volgende evenementen tegen:

5e Dag van het Dak, Anderlecht (BE). Stand nr. 13 van AXO Industries
8 nov
Dikke Ribb'n Dag, Raab Karcher Rijssen (NL)
9 nov
Piscine, Lyon (FR), stand van Griffon
13 t/m 16 nov
Winter-Informatiemarkt Van Walraven, Veldhoven (NL), stand van Griffon
22 nov




                                   

 
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
 
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.
 
Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!
 
                                        
 
 
Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht
www.liquidrubber.nl